Tigris bunda – kézimunka gyerekeknek

Ebben a blogposztban egy tavaszi kézimunkát hoztam nektek, ami biztosan elnyeri majd a gyerekek tetszését. Mivel a gyerkőceim az oviból nagyon szeretnek kint lenni a természetben (…mint minden gyerek), egy nap, mikor sétálni indultunk oz ovi mellett lévő parkba, észrevettük, hogy mennyi sárga virág nyílik a járdák szélein. No de hogyan is lesz a sárga virágból tigris bunda? Egyszerűen!

A séta közben arról beszélgettünk, hogy milyen helyeken találhatunk még sárga és más virágfajtákat, s szót szó követvén, gondolatban eljutottunk az erdőbe.  Egy asszociációs játék keretein belül („Mihez hasonlít?”) lassan el is jutottunk a sárga virágból készüt tigris bundához.

A gyerekek nagyon élvezték a virágok begyűjtését. Gyűjtögetés közben számoltunk és versikét is tanultunk, majd miután visszatértünk az oviba, elkészítettük a tigris bundáját.

Amire szükségetek lesz:

  • kinyílt sárga virágok
  • ragasztó
  • színes ceruza

Nincs is más dolgotok, mint kimenni a természetbe, begyűjteni néhány sárga virágot, és már kezdődhetnek is a kreatív percek.

Nyomtatáshoz:

Légy te is kreatív!

Blogcikk Megosztása:

Facebook
Twitter
Pinterest

Hozzászólás írása:

Kapcsolódó Tartalmak

Itt a tavasz

A tavaszi hónapok a gyerekek és felnőttek talán legkedveltebb időszaka, hiszen a természet ébredését és ezzel együtt reményt és újrakezdést

Anyák napi versek

Anyák napja világszerte megünnepelt ünnep, amelyen az édesanyákról emlékezünk meg és hálánkat, köszönetünket fejezzük ki törődésük és önzetlen szeretetük iránt.

Téli rajzoltató mondókák

Hóember Egy nagy kerek hólabda rágurult a pappírra. Mi is legyen belőle, egy pocakós hóemberke. Kerekítsünk hát mégegyet, arra pedig

adventi versek gyerekeknek

Adventi versek

Az Adventi időszak egy nagyon fontos periódus a gyerekek életében mivel ilyenkor minden gyerek szívében ott van a “még jobb