Tigris bunda – kézimunka gyerekeknek

Ebben a blogposztban egy tavaszi kézimunkát hoztam nektek, ami biztosan elnyeri majd a gyerekek tetszését. Mivel a gyerkőceim az oviból nagyon szeretnek kint lenni a természetben (…mint minden gyerek), egy nap, mikor sétálni indultunk oz ovi mellett lévő parkba, észrevettük, hogy mennyi sárga virág nyílik a járdák szélein. No de hogyan is lesz a sárga virágból tigris bunda? Egyszerűen!

A séta közben arról beszélgettünk, hogy milyen helyeken találhatunk még sárga és más virágfajtákat, s szót szó követvén, gondolatban eljutottunk az erdőbe.  Egy asszociációs játék keretein belül („Mihez hasonlít?”) lassan el is jutottunk a sárga virágból készüt tigris bundához.

A gyerekek nagyon élvezték a virágok begyűjtését. Gyűjtögetés közben számoltunk és versikét is tanultunk, majd miután visszatértünk az oviba, elkészítettük a tigris bundáját.

Amire szükségetek lesz:

  • kinyílt sárga virágok
  • ragasztó
  • színes ceruza

Nincs is más dolgotok, mint kimenni a természetbe, begyűjteni néhány sárga virágot, és már kezdődhetnek is a kreatív percek.

Nyomtatáshoz:

Légy te is kreatív!

Blogcikk Megosztása:

Facebook
Twitter
Pinterest

Hozzászólás írása:

Kapcsolódó Tartalmak

Boldog névnapot, Márta!

Boldog névnapot, Márta! Márta, Márti, Mártika, A te névnapod vagyon ma. Téged köszönt kicsi és nagy, Néked dalol a pacsirta.

Újévi fogadalom

Az új esztendőben megfogadom néked, szoros manója leszek minden teendődnek. Figyelek rád, szótfogadok, meghallgatlak csendben, hozzádbújok, megölellek, ha könnycsepp gyűl

szórakoztató játék

Nyári fogócska

Zöld istállóban… (énekes játék) Találós kérdés – felvezetés:„Zöld istállóban, fekete lovak, piros szénát esznek.” – dinnye. „Zöld istállóban fekete lovak,Piros

Versek, dalok anyák napjára és nőnapra

Anyák napja világszerte megünnepelt ünnep, amelyen az édesanyákról emlékezünk meg és hálánkat, köszönetünket fejezzük ki törődésük és önzetlen szeretetük iránt.