Tigris bunda – kézimunka gyerekeknek

Ebben a blogposztban egy tavaszi kézimunkát hoztam nektek, ami biztosan elnyeri majd a gyerekek tetszését. Mivel a gyerkőceim az oviból nagyon szeretnek kint lenni a természetben (…mint minden gyerek), egy nap, mikor sétálni indultunk oz ovi mellett lévő parkba, észrevettük, hogy mennyi sárga virág nyílik a járdák szélein. No de hogyan is lesz a sárga virágból tigris bunda? Egyszerűen!

A séta közben arról beszélgettünk, hogy milyen helyeken találhatunk még sárga és más virágfajtákat, s szót szó követvén, gondolatban eljutottunk az erdőbe.  Egy asszociációs játék keretein belül („Mihez hasonlít?”) lassan el is jutottunk a sárga virágból készüt tigris bundához.

A gyerekek nagyon élvezték a virágok begyűjtését. Gyűjtögetés közben számoltunk és versikét is tanultunk, majd miután visszatértünk az oviba, elkészítettük a tigris bundáját.

Amire szükségetek lesz:

  • kinyílt sárga virágok
  • ragasztó
  • színes ceruza

Nincs is más dolgotok, mint kimenni a természetbe, begyűjteni néhány sárga virágot, és már kezdődhetnek is a kreatív percek.

Nyomtatáshoz:

Légy te is kreatív!

Blogcikk Megosztása:

Facebook
Twitter
Pinterest

Hozzászólás írása:

Kapcsolódó Tartalmak

Szent Márton legendája

Egyszer régen, a múlt időkben katonák, császárok idejében, élt egy fiú, neve Márton ügyes, szorgos, jószívű és bátor. Pannónia országában

teli memória játék

Téli memória játék

A hideg téli napokon nem csak az oviban, hanem otthon is jól jön egy- egy szórakoztató és érdekes társásjáték. Óvó

Viszlát óvoda!

Óvodások tízparancsolata Mit tanultunk egész évben? Legyünk szorgos növendékek. Hallgassuk meg társainkat, Osszuk meg a játékokat, Hisz rend a lelke

Márton napra minden jóság

Téma ismertető „Aki Márton napon libát nem eszik, az egész éven át éhezik” így szól a régi mondás.De miért is