Írj levelet a Mikulásnak! Mikulás válaszol rá.

December 6. Le sem kell írnom, hogy mit ünnepel a világ ezen a napon. A gyerekek talán legkedveltebb ünnepe ez, a Mikulás ünnepe, azaz Szent Miklós napja. De vajon ismeri mindenki a történetét? Miért is olyan fontos és emlékezetes ez az ünnep? Szent Miklós története ugyanúgy tanulságot hordoz kicsiknek és felnőtteknek egyaránt. Óvónőként és anyaként is úgy gondolom, hogy a rengetek ajándék mellett a legfontosabb ebben az ünnepben, az ajándékozás szépsége és, hogy az ünnep által megtanítsuk és erősítsük a gyerekekben a jóság és szeretet lényegét.

Szent Miklós története verses mese formában

A történet megismerése után nincs is más feladat, mint megírni/ rajzolni a Mikulásnak a kívánt levelet. Ahhoz, hogy könnyebb dolgotok legyen, töltsétek le a nektek leginkább tetsző levél típust és kezdődhet is a munka.

Hogy még nagyobb legyen az élmény, ne feledkezz meg a válasz levélről sem. A gyerekek nagyon szeretik, mikor valami titokzatos történik körülöttük. Egy válasz levél személyesen a Mikulástól, fokozza az ünnep hangulatát , és arra buzdítja őket, hogy továbbra is jók legyenek. Tedd emlékezetessé Mikulás érkezését!

Minden kész a nagy napra, már csak azt kell kitalálni, hogy a gyerekek mit adhatnának hálájuk jeléül a Mikulásnak a sok ajándékért cserébe. Sokféle lehetőséget kínálhatunk a gyerekeknek, engedjük meg nekik, hogy válasszák ők ki, hogy mivel lepnék meg a Télapót a nagy napon. Nem minden gyerek szeret verset mondani vagy énekelni esetleg rajzolni, ezért ajánlatos, hogy minden gyerek maga válassza ki, hogy hogyan fejezze ki köszönetét. Varázsoljuk széppé ezt az időszakot a gyerekek és az egész család számára, hallgassunk téli zenéket, készítsünk gyertyatartót, adventi koszorút, kézimunkázzunk téli dolgokat ,töltsük együtt és értékesen a közös időt.

Tudtad, hogy létezik Mikulás torna? Indítsd el a zenét és kövesd a Mikulás utasításait.

Blogcikk Megosztása:

Facebook
Twitter
Pinterest

Hozzászólás írása:

Kapcsolódó Tartalmak

Föld napi versek

Ez a nemzetközi ünnep nem csak a felnőttek hanem a gyerekek számára is rendkívül fontos. A gyerekeket már egészen kicsi

Viszlát óvoda!

Óvodások tízparancsolata Mit tanultunk egész évben? Legyünk szorgos növendékek. Hallgassuk meg társainkat, Osszuk meg a játékokat, Hisz rend a lelke