Nyári fogócska

Zöld istállóban… (énekes játék)

Találós kérdés – felvezetés:
„Zöld istállóban, fekete lovak, piros szénát esznek.” – dinnye.

„Zöld istállóban fekete lovak,
Piros szénát esznek, úgy ropogtatnak.
Zöld istállóban, fekete lovak,
Piros szénát esznek, majd felugornak.
Zöld istállóban , fekete lovak,
Piros szénát esznek, majd elszaladnak.”

Játék leírása:

Gyereklétszám: 5- 20…

Kellékek: piros karszalagok vagy bármi, amivel a „lovakat” megkülönböztetjük.

Helyszín: udvar.

A gyerekek egy gazdát választanak egy kiszámoló segítségével „Apacuka, fundaluka...”, aki a lovait (a többi gyereket) eteti, azaz jár a lovak körül, miközben a lovak kört alkotva, leguggolva énekelik az éneket. Az első szakaszt halkan, a második szakaszt hangosabban, majd az utolsó szakaszt már hangosan, mintha a lovak megriadnának valamitől. Az „elszaladnak” szóra a lovak szaladni kezdenek a gazdától.

A gazda feladata, hogy minél több lovat befogjon és visszaszerezze. Amelyik lovat fogja el először, az lesz a következő gazda.

Blogcikk Megosztása:

Facebook
Twitter
Pinterest

Hozzászólás írása:

Kapcsolódó Tartalmak

Boldog névnapot, Márta!

Boldog névnapot, Márta! Márta, Márti, Mártika, A te névnapod vagyon ma. Téged köszönt kicsi és nagy, Néked dalol a pacsirta.

Újévi fogadalom

Az új esztendőben megfogadom néked, szoros manója leszek minden teendődnek. Figyelek rád, szótfogadok, meghallgatlak csendben, hozzádbújok, megölellek, ha könnycsepp gyűl

Versek, dalok anyák napjára és nőnapra

Anyák napja világszerte megünnepelt ünnep, amelyen az édesanyákról emlékezünk meg és hálánkat, köszönetünket fejezzük ki törődésük és önzetlen szeretetük iránt.

Mikulás története

Régen történt, több száz esztendeje, hogy ünnepé vált Szent Miklós története. Teltek a napok, hónapok, évek de a napja a