Ballagási búcsúajándék gyerekeknek

Egy óvónő számára mindig nehéz a búcsúzkodás, mikor el kell vállnia a több éven át dédelgetett és nevelgetett csoportjától. A ballagás napján nem csak magunkat öltjük szép ünneplő ruhába hanem a szívünk is megtelik boldogsággal.  Hangos, vidám énekszóval, versikékkel búcsúznak a nacsoportos apróságok, amit könnyek nélkül bizony nehéz megállni. Megannyi emlék és értékes perc köti össze őket, hogy is engedhetnénk őket útra búcsúajándék, útravaló nélkül.

Erre az alkalomra az óvónők bevetik minden kreativitásuk és olyan ajndékötleteket próbálnak készíteni, ami tükrözi a gyerekek óvodában töltött éveit. Az általam készített ajándékötlet egy vastag kartonpapírból kivágott bagoly, ami a tudást és bölcsességet jelenti, közepére ragasztva a gyerekek fényképei, majd egy feltekert levél, amit az óvónő írt az elmúlt évek alapján, a gyerek jelleméről, hogy miben is volt igazán kiemelkedő és vegül de nem utolsó sorban jókívánságokat az elkövetkezendő iskolai évekre.

Ballagási ajándék – egy örök emlék

Nem maradhatnak el az utravaló kis batyuk sem, amit a játékosság kedvéért fakanalakból készítettem el, beléjük vésve a ballagási nap dátumát.

Az útravaló kis batyuk

Blogcikk Megosztása:

Facebook
Twitter
Pinterest

Hozzászólás írása:

Kapcsolódó Tartalmak

adventi versek gyerekeknek

Adventi versek

Az Adventi időszak egy nagyon fontos periódus a gyerekek életében mivel ilyenkor minden gyerek szívében ott van a „még jobb

Ovis mindennapok

Szedjük a játékokat! Szedjük össze, szedjük össze ezt a sok szép játékot, Szedjük össze, szedjük össze ezt a sok szép

Boldog névnapot, Márta!

Boldog névnapot, Márta! Márta, Márti, Mártika, A te névnapod vagyon ma. Téged köszönt kicsi és nagy, Néked dalol a pacsirta.