Közös játék szülőkkel

Nézz meg jól!

Amire szükség van:

  • néhány plusz ruhadarab és kiegészítő.

A gyerekek szülei körben állnak, a gyerekek a körön belül. A gyerekek jól szemügyre veszik a saját szüleiket, megfigyelik, hogy milyen ruha vagy kiegészítő van rajtuk. A megfigyelés után a gyerekek hunyni mennek, ami közben az anyukák egy-egy plusz ruhát, kiegészítőt vesznek magukra. A gyerekek feladata kitalálni, hogy mi van pluszban a szülőkön. Amelyik gyereknek sikerült megtalálni, az anyukája elé áll kezében a kitalált kiegészítővel.

Hideg, meleg, forró

Amire szükség van:

  • előre megrajzolt karton puzzle darabok.

A játék előtt együtt megfigyeljük a kirakandó puzzelt. A gyerekek szülei egy- egy puzzle darabot kapnak, amit el kell rejteniük úgy, hogy gyerekeik ne lássák (a gyerekek bemennek egy szobába vagy behunyják szemeiket). A gyerekek feladata lesz megtalálni az elrejtett puzzledarabot úgy, hogy anyukája vagy apujáka utasításait követi:

  • hideg (rossz irányba mész),
  • meleg (tarts az irányt, mert közeledsz),
  • forró (egy karnyújtásnyira van).

Ha mindenkinek sikerült megtalálnia a puzzledarabokat, közös munkával rakják ki a gyerekek.

Toronyépítés

Amire szükség van:

  • egyforma műanyag poharak.

A gyerekek párt alkotnak a szüleikkel. Minden párnak egyforma mennyiségű pohara van, amiből fel kell építsenek egy tornyot a megadott időn belül (pl.1 perc). Csavar a játékban, hogy minden emeletet más-más kell megépítse, azaz egyszer a gyerek utána a szülő épít. Nincs vesztes vagy nyertes, a játékot addig játszák, míg fel nem épül mindenki tornya.

Blogcikk Megosztása:

Facebook
Twitter
Pinterest

Hozzászólás írása:

Kapcsolódó Tartalmak

Erdei állatok

Tematika: Erdei állatok őszzel. Az erdei állatok témahéten rengeteg érdekes dolgot játszhatunk és taníthatunk a gyerekeknek. Tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy

Erdei állatok témaköre

Az oviban nagy sikernek örvend az „állatok” témakör, talán abból adódóan, hogy az apró kis csemeték különös kapcsolatban állnak velük.

Újévi fogadalom

Az új esztendőben megfogadom néked, szoros manója leszek minden teendődnek. Figyelek rád, szótfogadok, meghallgatlak csendben, hozzádbújok, megölellek, ha könnycsepp gyűl